2 Dakika Kural için Yangın Kapısı

Wiki Article

örneğin önüne taçıcı şey yığılma ihtimali olan bir duvarla, bu riziko sıfır engelın ihtiyacı birbirinden değişikdır. Geniş ve çok kullanımlı alanlarda “stat ve şifahane gibi” aynı anda belki onlarca kişinin kapıdan girmek isteyeceği alanlarda çift kanatlı baplar daha geniş kullanılır.

Türkiye’bile yerel yönetmeliklere bakarak ne bünyelarda yangın bapsı harcamak zorunludur bakacak olursak;

yangına karşı önlemlerin allıkınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında yukarıda söyleyiş belirtilen noktalarda mukannen müddet ısı ve yalım geçişine dayanabilecek yangın bapları kullanılır.

Bu kapılar zemin olarak yangın metanet belgeli olan ve yangın metanet belgeli sıfır tamamlanmak üzere dü gruba ayrılır.

Yangın Bapsı ana amacı insanların hüsran görmeden binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın yönetmeliğine yönlü bir şekilde hazırlanan kapıların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Hiç kanatlı yangın kapıları binaların içerisinde olması olası yangın ve benzeri ivedili durumlarda önlem buyurmak en önemli tedbirlerin başlangıcında hasılat.

Mafevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da katkısızlayabiliriz. Örneğin 120 an dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde olduğu gibi farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı imal edebiliriz.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına gereğince belli başlı yapı denetim şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseri TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (müstacel çıkış kapılarının) belli başlı durumlara bakılırsa TSE şartlarını sağlaması Yangın Merdiveni Kapısı gerekmektedir.

Yangın merdiveni kapısının dışarıdan açılmamasının sair bir önemli sebebi bile herhangi bir sirkat vakasının evetşanmasının önüne geçmektir. Yangın kapıları kilitli olmadıkları midein kolaylıkla açılabilmektedir.

Yek Kanatlı Yangın Bapları; Bir numara kanatlı tasarımıyla, sıkı mekanlarda da tasarrufı kolaylaştırırken, yangın takkadak emniyetli bir çıkış esenlar.

Emniyet: Acil çıkışa yardımcı olan kapılar kilitlenme mekanizmasına sahip olmamalıdır. Müstacel durumlarda kapıların her an vazıh olması insanların çıkışını kolaylaştırır.

Eğer bir kapının yangına peklik dair bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar umumi olarak ivedili çıkış kapısı alegori yapı gömlek aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak değişikdır. Tercihe göre içmimarisı ve kullanılan sac kalınlığı standarttan elan nüktedan kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının fiyatı daha buna rabıtalı olarak daha ucuz olmaktadır.

Yangın baplarının kullanıldığı konut ve iş yerlerinde 50 kişiden ziyade in evetşıyor ise yangın bapsı gidiş hususüne yakın açılacak şekilde ayarlamaktadır.

Report this wiki page